14. PROSINCE 2016
WINE WHAT?!


Více ve článku na wine-what.jp

22. ŘÍJNA 2016
Grænsesøgende tjekkisk vin

Det er rigtig god uge for vintesten med to femstjernede flasker samt en række vine, som opnår fire og en halv stjerne. Sjovest er sauvignon blanc’en fra tjekkiske Milan Nestarec, som holder til i Moravia tæt på grænsen til Østrig.
Více ve článku na b.dk

7. ŘÍJNA 2016
ELLE A TABLE Japon️ Nov 2016


Více na webu

28. ZÁŘÍ 2016
8 Unique Wines Top Somms Are Drinking This Fall

Fall is my absolute favorite time to drink orange wine. When it gets a little colder and you are over rosé and whites but not quite ready for red, orange wine is the perfect thing. Exciting natural wine is coming from a young winemaker named Milan Nestarec in Moravia, the eastern part of the Czech Republic. His 2014 ‘Antika Tramin’ is made from Gewürztraminer, an aromatic white grape, with three months of skin contact. It’s soft but complex, with aromas of rose petal, lychee, pear, candied orange zest, citrus, and clove. People often find orange wine to be rough and tannic, but this one is soft and elegant, with luxurious texture.
Více v článku na vogue.com

13. ČERVNA 2016
Prague Drinks Wine

Il focus di Prague Drinks Wine è sui produttori " imperiali" ed è proprio lì il suo bello, nel piacere della scoperta di volti e vini nuovi, ancora relativamente poco conosciuti in Italia. Come quello di Milan Nestarec, per esempio, la "rising star" del vino ceco, autore di alcuni dei migliori vini bianchi che ho assaggiato, vini di straordinaria espressività, purezza e carattere. Milan lavora con le macerazioni e senza (o quasi) uso di solfiti traducendo tutto ciò in vini vivi, freschi, succosi, eleganti, complessi e di impressionante dinamicità nel bicchiere. Vini che non smettono mai di stupire, divertire e giocare con i sensi.
Více v článku na vinix.com

11. ČERVNA 2016
Ten reasons to drink natural wines

In the Czech Republic I found a refreshingly honest producer. Milan Nestarec, who farms 10ha organically in Moravia, near the border with Austria, says: “Wines from our cellar express good and also bad character of the people who created them, they are not easy coming, nor waiting for compliments or untruth praise.” His tangy Sauvignon Blanc 2014 will not be to everyone’s taste, but wine lovers who have tried Welshriesling, Grüner Veltliner and Traminer in other parts of Central Europe will appreciate his Ryzlink Vlassky 2014, Veltllinske Zelene 2014 and Tramin 2013. Milan is a man who loves what he is doing and it shows in these wines...
Více v článku na winesofa.eu

20. KVĚTNA 2016
A Global Look at the Natural Wine Movement

For many years, even as the wines caught on, Jenny & Francois only brought in French wines. The company is now in 22 states, and works with producers like Milan Nestarec in the Czech Republic, Switzerland’s Mythopia, and Strohmeier in Austria, a country whose relatively recent bounceback from a reputation for low quality can be almost entirely attributed to its high-quality small winemakers.
Více v článku na eater.com

26. KVĚTNA 2015
Orange weekly: Milan Nestarec – Antica Tramin 2013

I will pass over the delightfully named “Miky Mauz” and “Podfuck”, as for me the Antica Tramin 2013 was the highlight. This is a full on, uncompromising “orange”, made with 6 months of skin maceration. Gewurztraminer’s giveaway rose petal and lychee aromas dominate the nose, giving way to a chewy, tannic palate that I found very satisfying and tasty. There’s loads of fruit, pear, candied peel and citrus notes providing freshness and vivacity. The finish is long and elegant.
Více v článku na themorningclaret.com

25. KVĚTNA 2015
Velké srovnání: Růžová vína z Moravy a Čech

Polosladké víno, oproti ostatním vzorkům hodně vybočující z řady. Při výrobě vína byly do suché Frankovky ročníku 2014 přidány sušené hrozny z ročníku 2013, víno kvasilo a zrálo v barikovém sudu. Barva vína je sytá, višňová. Aromatika je hodně expresivní a výrazná, kombinuje lehce oxidativní tóny, sušené ovoce, jako jsou třešně nebo brusinky, nechybí tóny připomínající karamel nebo med. Chuť je poměrně koncentrovaná, opět oxidativní, delší, s tóny lesního ovoce, až sirupová. Hodně netradiční styl, který asi každému nesedne, Klára Kollárová prý víno označila trefným výrazem „růžové Amarone“.
Více v článku na podkorkem.cz

20. KVĚTNA 2015
RAW and the London Wine Fair

There is just so much wine in the world. That’s clearly a good thing. But the complicating thing is that the scale of wine production is quite small. Wine is best made by families, working on small, manageable properties of a few to several dozen hectares. Beyond this, it’s difficult to make great wine.
Více v článku na http://www.wineanorak.com

FORBES květen 2015
MLADÉ PUŠKY

"Vinař vůbec nemusí vypadat jako strýc s fialovým nosem, jehož obzory končí na státní hranici u Mikulova. Víno umějí dělat i ti, kterým je kolem třiceti a chtějí dobýt svět. Tady je pět z nich - Young Pistols ročník 2015."

27. DUBNA 2015
Srovnání: 11x Frankovka z Moravy

Víno vyrobené z vysoce vyzrálých hroznů, macerováno šest měsíců na slupkách. Zrání 24 měsíců v barikových sudech, je bez přidaného SO2 a bez filtrace. Ve skleničce se Frankovka prezentuje temnou až inkoustovou barvou. Aroma je středně výrazné, kombinuje nasládlé koření, vanilku, hřebíček, povidla nebo brusinky. Plné víno, z celého testu nejvíce korpulentní. V chuti višňový sirup, černý rybíz nebo ostružiny. V dochuti až jemné kávové podtóny. Stylem víno moderního střihu, kdo má rád plná a expresivní vína nového světa si určitě přijde na své.
Více v článku na podkorkem.cz

14. DUBNA 2015
Degustace autentických vín Milana Nestarce

Milan Nestarec je 27letý moravský vinař, který v současné době hospodaří na 10 hektarech vinic v Moravském Žižkově. Když před pár lety přebíral vinařství po svém otci, tak se rozhodl vydat vlastní cestou. Zrušil traktory, kombajny, veškerou techniku, upustil od hnojení a ošetřování vinic chemií, nerezové tanky nahradil dřevěnými sudy vyráběnými výhradně v Česku. A místo toho, aby vyráběl vína jako každý druhý vinař, začal dělat vína autentická.
Více v článku na blog.vybiramevino.cz

8. DUBNA 2015
Nestarec Vetlinske Zelene – pojedynek w rodzinie

Naturaliści, autentyści, wina naturalne, organiczne, ekologiczne , niesiarkowane, wina pomarańczowe. To tylko kilka z określeni które od jakiegoś czasu rozgrzewają dyskusje winnej braci. Jak to z tym jest, przez ostatni weekend zrobiłem mały test i przekonać się czy jest o co kruszyć kopie.
Více v článku na blurppp.com

28. BŘEZNA 2015
Wein Salon Natürel (Köln, Germany)

The next day (the event lasted two full days), I went to the table of Milan Nestarec, as several people had told me the guy was not to miss. Milan Nestarec is a young winemaker operating on his family vineyard in the village of Velké Bílovice, in Moravia. The total vineyard surface today is 10 hectares. No herbicides, all worked by hand. Milan has been making wine for 10 years.
Více v článku na wineterroirs.com

26. BŘEZNA 2015
Neuburské 2012, Milan Nestarec

Although the somewhat mysterious Neuburger variety comes from Austria, nowhere in Europe can it be found more abundantly than in Moravia, just as Saint Laurent. According to the legend, small branches of the future Neuburger were brought by the Danube around 1860. A winemaker planted the branches and in three years, he reaped rewards in the form of delicious, crispy grapes. After that, the variety moved mostly to the North, to Moravia. Today, the best Neuburgers are born in Pleistocene, loess dunes, on the same soil that was the material for the Venus of Vestonice, a Neolithic statuette. Nestarec’s Neuburger is a typical representative of that variety: it is mild, smells of hay and walnuts, and the aftertaste does not lack the typical touch of bitterness.
Více v článku na tasteofprague.com

20. PROSINCE 2014
Záhřeb - čtvrteční soaré

Velmi milé, spontánní a upřímné setkání vinařů, kteří jsou naladěni na stejné notě. Žádná okázalost, skvělá vína a lidé. V pátek ráno vstáváme a přesouváme se autobusem do 130 km vzdálené Lublaně, kde v kouzelném prostředí Ljubljnaského hradu vypukne 3. ročník Label Grand Karakkter.
Více v článku na dopisyzeslovinska.blogspot.cz

16. PROSINCE 2014
LABEL GRAND KARAKTERRE 2014

U posljednje vrijeme s vinima iz tzv. prirodne produkcije, i narančastim vinima, ugodno iznenađuju Česi i Slovaci. U Zagrebu je dva vrlo ljepa vina ponudio Milan Nestarec iz Češke, na slici s prijateljem i prevoditeljem Janom Čulikom. Sivi pinot 2013 Podfuck, 14 dana maceracije, dozrijevan u rabljenom barriqueu, bez filtracije i bez grama dodanoga SO2 pa, kaže, ni kod punjenja u bocu (maloprodajna cijena 20 eutra), te Gewurtztraminer 2013, šest mjeseci na pokožici, rabljeni barrique, također bez filtracije i bez dodavanog SO2
Více v článku na suhiucasi.wordpress.com

7. PROSINCE 2014
Czech Wines – A First Look, Incorporating Musical Metaphors

The final wine. When I poured it, the people I was with said, “Wow!” We had been drinking ruby Pinots, and then this purple-red beast hit their glass.
Nestarec’s Frankova is a funky wine, a mixture of haute-couture vine yields, a “live-and-let-ferment” philosophy, and extreme grape skin contact. He reduced yields to .3 to .5 kilograms per vine, about 1/3 to 1/4 of what many other Czech quality makers use...
Více v článku na thisjustintheczechrepublic.com

1. PROSINCE 2014
Frankovka, Garganega a pinotová směska

Taky jsem otevřel láhev PiNo 2013 z řady Klasika od Milana Nestarce, což je směs odrůd Pinot Blanc, Gris a Noir školených samostatně ve dřevě a následně spojených. Tmavší matnější zlatá barva, až měděné odlesky. Výrazná vůně, podzimní ovoce, lehce navinulejší jablko, oxidativní štych, mineralita a znatelnější, až do toastových tónů, dřevo. Suché, s poměrně výraznou kyselinou, šťavnaté, plnější, důrazné, složitější bohatší bílé, výrazný vliv dřeva.
Více v článku na jižní-svah.cz

4. ZÁŘÍ 2014

3. ZÁŘÍ 2014


18. SRPNA 2014
Velmi zábavný Podfu(c)k

Docela často tu píšu o podvodech v domácím vinařství. Dnes hodnocené víno se jmenuje Podfuck, ale je to kus poctivé vinařiny. Jméno, pokud si historku pamatuji dobře, mu vlastně dal jiný vinař než jeho autor, když ho dostal naslepo. Prostě prohlásil, že to bude zase nějak podfuk. Autorem vína je Milan Nestarec a je to vlastně speciální výběr hroznů odrůdy Rulandské šedé (dost tmavého klonu a z keřů ve věku okolo 30 let) ročníku 2013 v řadě Antika připravený kvašením a macerací na slupkách v otevřených kádích s pravidelným ponořováním matolinového klobouku několikrát denně a následným zráním samotoku v 225l sudech.
Více v článku na jižní-svah.cz

23. ČERVNA 2014
Milan Nestarec w ofercie Krakó Slow Wines

Południowe Morawy są w Polsce zdecydowanie niedoceniane, zarówno winiarsko jak i turystycznie. Łagodny klimat, urzekające pałace i zamki, jeziora (sztuczne), niekończące się trasy rowerowe, przyjazna kuchnia – Morawy mają mnóstwo atutów u nas zwykle niedostrzeganych.
Více v článku na winowkrakowie.wordpress.com

20. ČERVNA 2014
Forbes doporučuje červená vína z Moravy a okolí...
mimo jiné i naši Frankovku Antika 2011

12. ČERVNA 2014
KTERAK PRAHA PILA VÍNO A MY S NÍ - Vinný princ

Pro nás se vinným králem, nebo spíše princem, celého festivalu stal teprve třiadvacetiletý vinař Milan Nestarec z Velkých Bílovic, který nám byl v průběhu odpoledne doporučen hned několikrát. Mladý vinař plný nápadů a ideálů, který víno miluje a věnuje mu veškerou svojí lásku a péči, což je na něm dost znát (na Nestarcovi i na víně) a snaží se vymýšlet stále nové chutě, postupy či názvy. Vínem dne se tak stalo lahodné víno s názvem Podfuck, které osobně uvedl jako perverzní a úchylné – ať už ho k tomu vedlo cokoliv, nám moc chutnalo.
Více ve článku na generace21.cz

10. ČERVNA 2014
Potvrzeno: Praha pije víno!

Musím říct, že některá moravská vína mě opravdu velmi mile překvapila, přestože pro komunitu srdcových vyznavačů autentických vín se asi jedná o vína hodná zájmu již delší čas. Největší dojem na mě udělala svou rozmanitostí a vyrovnaností vína Milana Nestarce (nejvíce pak Neuburk 2013 a Podfuck z řady Antika 2013).
Více ve článku na vineval.cz

7. ČERVNA 2014
Natura Festival Poděbrady

Milan Nestarec a paní z Fajnšmekru. Zajímavá sestava vystavovatelů (bylo co ochutnávat a byla to zajímavá vína), takže si myslím, že návštěvníci budou spokojeni.
Více ve článku na sklenicka.com

6. ČERVNA 2014
Natura Festival Poděbrady

U Milana Nestarce mě hodně zaujalo cuvée PiNo 2013 z řady Klasika (40 % Pinot noir, 30 % Pinot blanc, 30 % Pinot gris), suché, přitom šťavnaté, řízné, s příjemným nádechem po dubu, prostě povedené, a taky mladý Sauvignon 2013 z téže řady. Ten je plný chutí, ovocný, broskvovo-angreštový s jemným bylinkovým nádechem, s kyselinou, z níž se sliny sbíhají, šťavnatý, pěkný. Ochutnali jsme i "podpultový" Pinot gris 2013 s názvem Podfu(c)k, který zrál na slupkách. Má tmavou oranžovo-růžovou barvu, krásnou kořeněně-čajovou vůni, a výraznou, silnou chuť, lehce svíravou, dlouhou. A taky Frankovka 2011 Klasika mi chutnala, je to plné, docela vrstevnaté, zatím mladicky divočejší víno.
Více ve článku na evas.blog.cz

3. ČERVNA 2014
Naturafestival v Poděbradech

Milan Nestarec přivezl celou řadu vín, tak zmíním jen pár, co se mi líbily nejvíc. Samozřejmě Neuburské Klasika 2013, olejnatý starosvětský Neuburk, jasně odrůdový s trochu rušivým dřevitým závěrem (ale z nové lahve doma už nic nerušilo). Sauvignon 2013 ze sudu s odbouranou kyselinou jablečnou, ovocnou vůní, kulaté, pěkné, nazrálé (i když šlo o několik sběrů, určitě to není s přehnaně brzkým sběrem). A dvě červená: Zweigelt 2011 Klasika z tisícilitrového sudu, nesířený a nefiltrovaný, chlupatě ovocný a tříslovinový.
Více ve článku na sklenicka.com

2. ČERVNA 2014
Gurmánský zápisník

Časopis Žena a život radí ženám jak sobě a svým blízkým zpříjemnit život..nyní třeba našim ŠAM-PÁNem..bublinami pro malé syčáky..žádejte na známé dobré adrese Veltlin.cz
Více ve článku v časopise Žena a život

20. KVĚTNA 2014
Novinky od Milana Nestarce

Dvakrát v relativně krátké době jsem měl možnost projet si novinky v sortimentu Milana Nestarce (web), vína čerstvě stočená do lahví nebo těšně před tím, a udělat si obrázek o tom, jak se za svou krátkou historii posunul a co se změnilo. Názor na mladá bílá ročníku 2013 a pár specialit k tomu by šlo vyjádřit ve zkratce jako nadšení, růžová zaujala také a o červených ještě musím trochu popřemýšlet :-) Jedno je však jisté. Od ročníku 2009 lze sledovat obrovský pokrok a to, co se nyní nachází v lahvích, typicky se šroubovým uzávěrem a s elegantní moderní vinětou (vzpomínáte na dřívější „pohřební“?), jsou parádní vína do gastronomie schopná zaujmout i náročnějšího zákazníka a leckterá bych rád měl i doma.
Více ve článku na jizni-svah.cz

7. DUBNA 2014
Srdcovka Neuburské

První část ochutnávky jsme strávili ve sklepě z 60. let 20 století, kde v 10 větších sudech (šest akátových a čtyři duby) odpočívala mladá vína ročníku 2013. Začali jsme Neuburským, které je současně jakousi vlajkovou lodí vinařství („srdcovka“).
Více ve článku na podkorkem.net

27. BŘEZNA 2014
Muzika Nach 2011

Młody winiarz niezależny Milan Nestarec wymieszał Pinot Noir z Zweigeltem, a swoje wino zrobił w kluczu absolutnej lekkości. Zwiewne, eteryczne, niemal bezcielesne, ale zanim uleci w przestworza, pocałuje nas na pożegnanie piękną piwonią i maliną. Jak wiadomo, nie należy mylić „elegancji” z pustką. Tutaj pustki nie ma, delikatne smaki kwiatowe, owocowe zostają na podniebieniu i w pamięci na długo. Coś jak Beaujolais Nouveau w szykownym garniturze Armaniego. Naprawdę piękne wino w zdumiewająco niskiej cenie.
Více ve článku na winicjatywa.pl

25. BŘEZNA 2014
Víkend na Moravě

Mladý Milan Nestarec je dobrá partie, má hned čtyři sklepy. S tímhle příjemným sympaťákem jsme navštívili dva z nich a ochutnali něco mladých vín. Vína „čekatele“ spolku Autentistů se mi hodně trefila do chuti i do pohodové sobotní nálady. Jeho nealkoholického „Hrozníka“ pak s chutí doma zblajznul můj tříletý syn.
Více ve článku na podkorkem.net

30. ŘÍJNA 2013
Nestarec: Tramín červený 2012

U Milana Nestarce (mnohými označován za vycházející hvězdu… vzhledem k jeho věku a kvalitě vín nelze než souhlasit) jsme se toto léto stavili přímo ve sklepě a bylo to mimořádně příjemné setkání. Milan je zajímavý člověk s vlastním názorem. Na svůj věk to má v hlavě obdivuhodně srovnané.
Více ve článku na blogu petruj.eu

10. ŘÍJNA 2013
Ervín a Vinětka – Letní láska pokračuje

V letních měsících se začal v některých osvěžovnách objevovat nový pár – Ervín a Vinětka. Přestože je Ervín retro fešák s pěstěným knírem a Vinětka dívka s útlým pasem a černou hřívou, nejde o tak úplně klasický pár. Existuje pouze na vinětách vůbec prvních lahvových vinných střiků na českém trhu, které do vybraných barů a dalších podniků od letošního léta dodává vinařský spolek Autentistů.
Více ve článku na e-newspeak.eu

27. ZÁŘÍ 2013
Ervin a Vinětka navodí letní náladu

Stačí jediný pohyb zápěstím, uzávěr na třetinkové láhvi povoluje a perlivý a lehký vinný střik se dere ven. Vynálezce sifonové láhve, uherský mnich slovenského původu Štefan Jedlík, by jistě zíral, jak se jeho vynález i po 184 letech používá.
Více ve článku v novinách PRÁVO

10. ZÁŘÍ 2013
PADESÁT ODSTÍNŮ RŮŽOVÉ
Růžové víno je zábavné ještě dřív, než je stačíte polknout. Jeho barva nejprve pohladí lidské oko, jeho ovocná jiskřivá a svěží chuť potěší jazyk hned vzápětí. Symbolizuje mládí, lehkost a hravost. A jeho popularita míří kolmo vzhůru.
Více v Pařížská street 2013/03 str. 92-95

2. ZÁŘÍ 2013
Verjus zažívá renesanci, říká vinař. Sbíral ještě zelené hrozny
„Je to kyselá šťáva z ještě zelených hroznů. Používala se ve středověku do jídel. Před citronem či limetkou.“ ...
Více ve článku na Deník.cz

27. SRPNA 2013
Sbíral ještě zelené hrozny. Na vinařskou novinku: verjus
Jezdil po vinicích Moravského Žižkova na traktoru a svážel z nich hrozny. Ještě úplnězelené. Podivín,říkali si možná kolemjdoucí...
Více ve článku v novinách MF Dnes

23. ČERVENCE 2013
Ve sklepě u Milana Nestarce
Nestarce je teď plný internet. Rozhovory, degustace, bedýnky, srovnávání s Autentisty, nové etikety (opravdu povedené a o hodně lepší než ty původní), fotky, moderní web s líbivými hesly o kráse krajiny a síle přírody a půdy...
Více ve článku na evas.blog.cz

15. ČERVENCE 2013
Nestane sa tak často, že na zaujímavého vinára narazíte v začiatkoch jeho cesty a máte tak jedinečnú šancu sledovať postupný vývoj a dozrievanie, zmeny dobré aj tie menej správne, možno aj slepé uličky či nezdary a návraty...
Více ve článku na vinovanie.wordpress.com

4. ČERVENCE 2012
Mladé vinařské pušky
„Potřebujete k tomu cit a vášeň. Pokud v sobě probudíte vášeň pro něco, co milujete, začnou se dít opravdové věci“ ...
Více ve článku na podkorkem.net

11. ČERVNA 2012
Jak tráví dovolenou vinaři?
Češi a jejich proslulá láska k pivu se nezapře nikde na světě, aneb i vinaři si dají rádi pivo ...
Více ve článku na podkorkem.net

7. KVĚTNA 2012
Milerka z Čech & frankovkové rosé od Nestarce
Nestarec Frankovka Rosé „Muzika“ 2011 je v čiré lahvi uzavřené šroubovým uzávěrem. Barva efektní sytá růžová. Vůně čerstvá, přímá, výraznější jahodové aroma a trochu zelenější listnatý tón. Čisté, čerstvé, svěží, středně plné, ovocité, snadno pitelné ...
Více ve článku na jižní-svah.cz

7. LEDNA 2012
Neuburské ANTIKA 2009
Jak chutnalo someliérovi LN Radimu Bobkovi Neuburské ANTIKA 2009 ...
Zobrazit článek lidových novin

27. ŘÍJNA 2011
Mladý vinař - Nestarec
Vína Milana Nestarce jsou tradičně netradiční, prostě přirozená. Všechna jsou suchá, neřízená. Dokvasila, když byl čas, kdy už byl všechen cukr kvasnicemi spotřebován, proto jsou suchá. Vína leží dlouhý čas na kvasnicích bez síry. Takže lze říci, že celkový obsah síry ve víně je minimální, asi pětina obsahu, který povoluje norma. Milan se snaží, aby se v jeho vínech zrcadlil terroir, proto tam nechce dodávat jiná dochucovadla.
Více ve článku na vino-klub.cz

25. ŘÍJNA 2011
Klasika i Antika vinařství Nestarec
Úplně nová jména se na naší vinařské scéně neobjevují zas tak často. Obzvláště se pak počítají ti, kteří to chtějí dělat… řekněme trochu klasičtěji, bez manipulací různými přidanými látkami ve sklepě a ostatně i čistěji na vinici.
Více ve článku na jižní-svah.cz

25. ŘÍJNA 2011
Mladý vinař Nestarec
...svá první lahvová vína nabízí od 1. září 2011. Vzhledem ke svému věku a přesvědčení se vrhnul na rebelskou dráhu dělání přirozených vín s mottem: Víno z hroznů a nic víc. Ochutnejte vína bez ozdob a kudrlinek...
Více ve článku na vinoviny.cz

10. ŘÍJNA 2011
Milan Nestarec – "asi by tu měl být vinařský Zdeněk Pohlreich"
Dnes mají všichni vinaři u nás plnou pusu tohoto kouzelného slovíčka, ale pro naprostou většinu to je jen marketingový nástroj, jak lépe prodat svoje víno. Terroir se musí do vína umět promítnout, to znamená co nejméně zasahovat do přirozeného vývoje vína...
Více ve článku na podkorkem.net

 
© 2017 Nestarec, Česká republika     design     webdesign