01

Klasika Frankovka rosé 2014

Ne úplně tradiční podoba růžového vína. Spontánní fermentace moštu Frankovky ze staré výsadby. Kvašení i zrání proběhlo ve velkém akátovém sudu. Do vína bylo přidáno 15% slámového vína, které z něj učinilo jediné naše víno se zbytkovým cukrem.

Frankovka rosé
02

Klasika Malvasia 2014

Opomíjená odrůda Veltlínské červené rané dokáže poskytnout zajímavá a osobitá vína. Víno zrálo ve velkých akátových sudech na jemných kvasničných kalech až do května 2015, bez přidání síry. Ta přišla v minimální míře těsně před lahvováním. Lehké, svěží víno s jemnou kořenitou dochutí, která vybízí k dalšímu napití. Ideální víno do gastronomie nebo běžné popíjení.

Malvasia
03

Klasika Riesling 2014

Lehký, absolutně suchý Riesling s patrnou kyselinou, ale zároveň skvělou pitelností. Kupáž ze čtyř různých poloh, stáří vinic 7- 33 let, Fermentace a zrání výhradně v akátových sudech 600 – 1000 litrů po čas 14 měsíců. 30% nových sudů, zbytek dvouleté a tříleté. Určeno pro ty, kteří mají žízeň. Milujeme Riesling. Nečiřeno. Nefiltrováno.

Riesling
04

Klasika Neuburg 2014

Srdeční záležitost a odrůda mého srdce. Potřebuje dvakrát tolik péče ve vinici i ve sklepě. Výborně otiskuje charakter naší půdy. Do budoucna se jí chci věnovat více. Typický Neuburg z naší oblasti, žádná navoněná dámička. . Stáří vinice 12 -15 let. Kvašení a zrání jak v akátových, tak i dubových sudech o objemu 600. Plnění po 14 měsících. 30% sudů bylo nových. Nečiřeno. Nefiltrováno.

Neuburg
05

Klasika Pinot gris 2014

Nečekejte „typické“ Rulandské šedé z Moravy, které je zalepeno zbytkovým cukrem a maximálně parfémováno. Již barva vypovídá o odrůdě a maceraci před fermentací. Osobité víno, žádná konvence a úzkoprsost. Hrozny pochází ze 3 vinic, stáří 12 -27 let. Fermentace i zrání v dubových a akátových sudech různých objemů po dobu 13 měsíců. Bez čiření, filtrace.

Pinot gris
06

Klasika Hibernal 2014

Naláká na svou intenzivní aromatiku a již nepustí. Mladé, rozverné a plné života. Suché s výraznou kyselinou. Nabízí jednoduchou přístupnost a radost. Hrozny pochází ze 14 let staré vinice. Víno kvasilo a následně zrálo v dubových sudech o objemu 600 litrů po dobu 13 měsíců. 1/3 sudů byla nových . Bez čiření, filtrace.

Hibernal
07

Klasika Sauvignon Blanc 2014

Bohatost, intenzita a divokost. Žádná zelená agresivita, či tropická otravnost. Víno plné energie a lásky. Moje představa o odrůdě. Kupáž ze dvou vinic a vícero sběrů. Stáří vinic 16 a 31 let. Fermentace a zrání v dubových a akátových sudech. 225 – 600 litrů. Část sudů bylo nových. Bez čiření, filtrace.

Sauvignon Blanc
08

Klasika Vlašák 2014

Odlišné a vzrušující víno, tzv. stará škola. Na nic si nehraje. Minerální Ryzlink vlašský z 35 let staré vinice. 25% fermentovalo na slupce, zbytek kvasil v nových akátových sudech o objemu 600 litrů. Po fermentaci byla vína spojena. Bez filtrace, čiření.

Vlašák
09

Klasika Veltlín 2014

Velmi náročné, velmi zajímavé a velmi snadné k podcenění. Neortodoxní víno v mnoha ohledech. Veltlínské zelené ze starých vinic, 25 a 40 let. 40% vína kvasilo na slupce, zbytek normálně v nových akátových sudech. Po fermentaci byla vína spojena. Bez čiření, filtrace.

Veltlín
10

Klasika Zweigelt 2012

Modrá odrůda, která u nás dosahuje každoročně dobrých výsledků. Víno nespoutané konvencemi, nerezem a oxidem siřičitým. 13 let stará vinice. Fermentace v otevřených kádích a zrání 20 měsíců ve starších dubových sudech o objemu 225 litrů. Bez čiření, filtrace.

Zweigelt
11

Klasika Dornfelder 2012

Relativně mladá odrůda, která vznikla v 70. letech v německém Weinsbergu. Víno, které oplývá neprůhlednou, téměř černou barvou a nízkým podílem tříslovin. Víno na pití. Kvašení v otevřených kádích, zrání 15 měsíců ve starších dubových sudech o objemu 225 litrů. Bez čiření, filtrace.

Dornfelder
12

Klasika Vidličky a nože 2014

Název Vidličky a nože vznikl jako podpora termínu „Víno k jídlu, víno jako jídlo“. Neuburské je pro nás zásadní odrůda. Mladé, lehce zbrklé a velmi hravé víno. Kvasilo a zrálo v nerezovém tanku po dobu jednoho roku. Není ochuzeno čiřením ani filtrací. Design etikety vytvořila franzouská výtvarnice Justine Saint-Lô.

Vidličky a nože
13

Klasika Vidličky a nože 2014

„Víno k jídlu, víno jako jídlo“, proto Vidličky a nože. Červené víno zpracované tak, aby si udrželo svěžest a ovocitost. Při zpracování se záměrně nepotápěl matolinový klobouk, víno si tak podrželo zbytkový CO2, který mu dodává pocit jemné perličky. V chuti je svěží, štavnaté s jemnou tříslovinou. V tomto případě je vhodné podávat víno nachlazené, vynikne tak více jeho svěžest.

Vidličky a nože
© 2017 Nestarec, Česká republika     design     webdesign