Antika Veltlínské zelené 2013Krásně vyzrála surovina, v dobré fenolické zralosti, zároveň s nízkým potenciálním alkoholem. Odstopkování a kvašení na slupce v otevřených dřevěných kádích, stejně tak jako červené víno. Po spadnutí matolinového koláče, odtažen samotok, jež byl umístěn do dubových sudů 225l. Nic víc. | ![]() |
Antika Miky-mauz 2014Víno vzniklo na počest Miky-mauze, jež je mým celoživotním vzorem. Kupáž Chardonnay, Tramínu, Pinotu Gris a Veltlínu. Kvašeno na slupce v otevřených kádích po dobu 10 dní, následně víno zrálo rok v dubových sudech. Nebylo čiřeno ani filtrováno. Jak prosté. | ![]() |
Antika Podfuck 2014Když toto víno ochutnal kolega vinař, tvrdil, že se jedná o Modrý Portugal nebo Svatovavřinecké se slabou barvou. Nechtěl mi věřit, že jde o Rulandské šedé. Jelikož mě již trochu zná pravil: „To bude zase nějaký tvůj podfuk!“ Pinot Gris ze staré vinice, 35 let. Fermentace na slupce po dobu 14 dnů. Nebylo čiřeno ani filtrováno. Velmi zábavné víno. | ![]() |
Antika Tramín 2014Nekompromisní víno. Aroma, třísloviny, barva. To je podoba, která této odrůdě sluší. Žádná pravidla, ty jsou k tomu, aby se porušovala. Stará vinice 45 let, kvašení na slupce a následná macerace 3 měsíce. Bez čiření, filtrace. Víno, které milujete nebo nenávidité, nic mezi tím. | ![]() |
Antika Frankovka 2011Výborný ročník pro červená vína. Redukce hroznů na keři, na 0,3 - 0,5 kg. Sběr na Sv. Martina, kdy první vína z ročníku již míří na trh. Macerace před kvašením a posfermentační macerace 6 měsíců na slupkách. Následné zrání 24 měsíců v dubových sudech 225l. | ![]() |