01

Antika Veltlínské zelené 2013

Krásně vyzrála surovina, v dobré fenolické zralosti, zároveň s nízkým potenciálním alkoholem. Odstopkování a kvašení na slupce v otevřených dřevěných kádích, stejně tak jako červené víno. Po spadnutí matolinového koláče, odtažen samotok, jež byl umístěn do dubových sudů 225l. Nic víc.

Veltlínské zelené
02

Antika Miky-mauz 2014

Víno vzniklo na počest Miky-mauze, jež je mým celoživotním vzorem. Kupáž Chardonnay, Tramínu, Pinotu Gris a Veltlínu. Kvašeno na slupce v otevřených kádích po dobu 10 dní, následně víno zrálo rok v dubových sudech. Nebylo čiřeno ani filtrováno. Jak prosté.

Miky-mauz
03

Antika Podfuck 2014

Když toto víno ochutnal kolega vinař, tvrdil, že se jedná o Modrý Portugal nebo Svatovavřinecké se slabou barvou. Nechtěl mi věřit, že jde o Rulandské šedé. Jelikož mě již trochu zná pravil: „To bude zase nějaký tvůj podfuk!“ Pinot Gris ze staré vinice, 35 let. Fermentace na slupce po dobu 14 dnů. Nebylo čiřeno ani filtrováno. Velmi zábavné víno.

Podfuck
04

Antika Tramín 2014

Nekompromisní víno. Aroma, třísloviny, barva. To je podoba, která této odrůdě sluší. Žádná pravidla, ty jsou k tomu, aby se porušovala. Stará vinice 45 let, kvašení na slupce a následná macerace 3 měsíce. Bez čiření, filtrace. Víno, které milujete nebo nenávidité, nic mezi tím.

Tramín
05

Antika Frankovka 2011

Výborný ročník pro červená vína. Redukce hroznů na keři, na 0,3 - 0,5 kg. Sběr na Sv. Martina, kdy první vína z ročníku již míří na trh. Macerace před kvašením a posfermentační macerace 6 měsíců na slupkách. Následné zrání 24 měsíců v dubových sudech 225l.

Frankovka
© 2017 Nestarec, Česká republika     design     webdesign